گردشگري گردشگري .

گردشگري

جاذبه هاي گردشگري شمال ايران-جاده فيروزكوه-فصل دوم

جاده فيروزكوه (تهران – قائم شهر) ازجاذبه هاي شمال ايران- فصل دوم

 

اين مقاله ادامه مطلب قبل مي باشد كه در خصوصي جاذبه گردشگري شمال ايران بيان شد.

ادامه-

براي رسيدن به تنگه واشي در جاده تهران به فيروزكوه، حدود 5 كيلومتر نرسيده به فيروزكوه جاده اي به طرف تنگه واشي كشيده شده است. كه دو شعبه مي شود و مسير سمت راست كه سرازير است به طرف تنگه واشي مي رود و حدود 13 كيلومتر است. اين جاده از جليزجند مي گذرد كوچه باريك و با شيب زياد و ناهموار اين روستا باعث كندي عبور و مرور وسائط نقليه مي شود كه در روزهاي پايان هفته با ترافيك سنگيني روبرو مي شود و جوانان روستاي جليزجند از ماشين هاي عبوري عوارض عبور مي گيرند به اين اميد كه تسهيلاتي را براي عبور گردشگران ايجاد گردد. پس از عبور از روستاي جليزجند به منطقه سرسبز ساواشي مي رسيم كه ماشين ها پارك كرده اند و به علت كمبود پاركينگ از زمين هاي اطراف به عنوان جاي پارك ماشين ها استفاده مي شود.

جاذبه گردشگري شمال ايران

در مسير تنگه واشي رودخانه اي جريان دارد كه مقدار و سرعت آب آن در فصول مختلف سال متغير است. براي عبور از تنگه بايد كفش مناسب به همراه داشت. ميزان فروش دمپائي دست فروشان تنگه واشي بالاست ولي بيشتر اوقات كه سرعت آب زياد است امكان نگهداري و استاده از دمپائي مقدور نمي باشد. مسير نا هموار و پر آب تنگه واشي براي گردشگران مشكلاتي را ايجاد مي كند. به طوري كه همه توجه افراد صرف راه رفتن مي شود. افرادي كه نمي توانند به علت سردي آب و عمق برخي نقاط آن پياده از تنگه عبور كنند از اسب و الاغ كرايه اي استفاده مي كنند. ناهمواري سطح تنگه واشي به حدي است كه چهارپايان به سختي از آن عبور مي كنند كتيبه نقش برجسته فتحعلي شاه در اواسط مسير تنگه بر سنگ كوه حجاري شده است به طوري كه از گزند باد و باران مصون است ولي از آسيب انسان ها در امان نمانده است و دست نوشته هاي يادگاري روي آن ديده مي شود. با توجه به اين كه تنگه واشي به يك قطب توريستي تبديل شده است برداشتن ناهمواري هاي ناهنجار كف تنگه واشي به منظور عبور انسان و دام امري ضروري به نظر مي رسد. عبور از تنگه 15 تا 20 دقيقه طول مي كشد پس از گذشتن از تنگه به فضاي باز و سر سبزي مي رسيم كه رودخانه تنگه واشي از آن مي گذرد. گردشگران در حاشيه رودخانه حدود نيم ساعت پيش مي روند تا به منطقه كوهستاني ديگري مي رسند. دوباره براي عبور ار منطقه كوهستاني لازم است به مدت 15 دقيقه پياده روي در آب رودخانه را ادامه دهند تا به آبشار زيباي رودخانه برسند.

جاذبه گردشگري شمال ايران

تنگه واشي مانند بسياري از نقاط توريستي سرزمين ايران امكانات خوبي را براي تفريح مردم فراهم مي كند. ولي بي توجهي به حفظ محيط زيست باعث گرديده تا حجم انبوهي از زباله ها در هر سوئي مشاهده شود و امكانات كمي و كيفي پذيرايي از گردشگران در حد مناسبي وجود نداشته باشد زمان رفت و برگشت پياده روي در مسير تنگه واشي حدود 5/2 ساعت طول مي كشد و به آن سوي تنگه «سا» مي گويند. كه به معني علف است.


تورآگهي شما را به ديدن جاذبه هاي تاريخي، مذهبي، و طبيعي مسير شمال دعوت مي كند. با ما همراه باشيد.


سرچمن-جاذبه گردشگري شمال ايران

در 150 كيلومتري شرق تهران در جاده فيروزكوه در منطقه اي زيبا و سرسبز و با آب هاي خنك مكاني وجود دارد كه سر چمن نام دارد با جاده اصلي تهران شمال حدود 2 كيلومتر است كه به دليل آب خنك و گواراي آن مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. 

پل ورسك-جاذبه گردشگري شمال ايران

پل ورسك از شاهكارهاي معماري جهان به شمار مي رود اين پل يكي از مهمترين رويدادهاي فني و مهندسي راه آهن كشور بوده كه با همكاري مهندسان آلماني و اتريشي انجام شده است طراح پل ورسك يك معمار اتريشي به نام والتر اينگر بود. به فرمان رضاشاه مهندس سازنده پل به همراه همسر و فرزندانش در هنگام عبور نخستين قطار از روي اين پل در زير آن قرار گرفتند تا به ايم ترتيب اطمينان سازه ساخته شده ثابت شود. آرامگاه والتر اينگر در نزديكي پل ورسك قرار دارد. در آبادي ورسك در جاده فيروزكوه كيلومتر 95 قائم شهر به تهران به طول 2/73 متر ساخته شده است و داراي 66 متر دهانه قوسي و 110 متر ارتفاع از ته دره مي باشد و از فاصله اي دور با شكوه خاصي قابل مشاهده است. اين پل راه آهن سراسري تهران شمال را به هم وصل مي كند. پل ورسك در سال 1310 شمسي ساخته شد و در زمان جنگ جهاني دوم در سال 1320 كه نيروهاي متفقين وار د ايران شدند يكي از دلايل پيروزي خود را در اين جنگ وجود راه آهن سراسري ايران عنوان كردند و پل ورسك به پل پيروزي لقب گرفت. مسير دسترسي به آن با صعود از ارتفاعات شرق ورسك و در صورت كسب مجوز از مقامات ذيصلاح مقدور است. در ساختمان اين پل بيشتر از فلز كار شده است.

جاذبه هاي گردشگري شمال ايران

پل ورسك علاوه بر اهميت در صنعت حمل و نقل از جاذبه هاي سياحتي كشور است.

سه خط طلا-جاذبه گردشگري شمال ايران

به منظور كم كردن شيب و افزايش ضريب قدرت لكوموتيوها، راه آهن به وسيله احداث پل ها و تونل هاي متعددي به صورت مارپيچ دور كوه پيچانده اند و اين منظره به سه خط طلا معروف است. در ادامه مسير به طرف تهران جاده سوادكوه از تونل ورسك عبور كرده و تقريبا در فاصله 2 الي 3 كيلومتر بعد از تونل در جنوب شرقي جاده و در ارتفاعات مشرف بر مسير پل ها، تونل ها، راه اهن به شكل زيبا و با شكوه در ارتفاع مختلف به موازات هم ديده مي شود.


تورآگهي مجري ارائه دهنده آگهي هاي تورهاي داخلي و تورهاي خارجي از همه شهرهاي مي باشد. با ما همراه باشيد. 


قلعه كنگ لو-جاذبه گردشگري شمال ايران

اين قلعه در كيلومتر 20 شهر پل سفيد در جاده سوادكوه به طرف ورسك در محور ارتباطي تهران به قائم شهر قرار دارد. قلعه كنگ لو بر سر كوهي منفرد دو سنگي بر لب آب آريم تنگه خود نمايي مي كند و اختلاف ارتفاع آن با راه آهن دوآب 1185 متر است. در حال حاضر بقاياي آن شامل نماي بيروني آن و دو بازوي عظيم به شكل دو بازوي از هم گشاده مي باشد.

نوع معماري آن به گونه اي است كه مانع ورود مهاجمين و غريبه ها به داخل مي شود. در قسمت مياني و دو طرف بازو برج هايي ديده باني ساخته بودند. فضاي داخل قلعه دايره شكل و دو طبقه ساخته شده است. پلان و شكل اين اثر در ميان قلعه هاي ايران منحصر به فرد است برج هاي كناري براي استحكام بيشتر تو پر ساخته شده است و هر دو آن ها به يك برج مدور بزرگ منتهي مي شوند تا به استواري بازوها بيفزايند.

جاذبه گردشگري شمال ايران

برج زبرگ ارك اصلي قلعه اي بوده كه در پايين، ورودي كوچكي داشت. اين قلعه در هنگام هجوم دشمن داراي كاربردهاي سپر مانند بوده است. قدمت آن احتمالا به اوايل دوران اسلامي مي رسد ولي به دليل عدم وجود مكتوبات تاريخي تاريخ آن دقيقا مشخص نگرديده است. مسير دسترسي به اين بنا پس از طي مسافت 20 كيلومتر از شهر پل سفيد در جاده سوادكوه به طرف ورسك در محور ارتباطي تهران، قائم شهر در دوآب از جاده  اصلي به طرف شرق منشعب مي شود كه به جاده خطير كوه معروف است. پس از طي مسافت 7 كيلومتر جاده اسفالت، در يك تنگه به رودخانه آريم وصل مي شود كه در كنار معدن فلورين در دوراهي جاسم به طرف شمال به صورت خاكي به وسيله يك پل از جاده خطير كوه جدا شده و در مسير كوهستاني به طرف روستاي كنگ لو ادامه مي يابد.

كشف شواهد جديدي از قلعه كنگ لو نشان مي دهد كه احتمالا اين بناي ساساني قلعه نبوده و نيايشگاه بوده است. سامان سورتيجي عضو هيئت علمي پژوهشگاه باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان مازندران و سرپرست هسئت گمانه زني قلعه در اين باره مي گويد قسمت هايي از آئين مهر (ميترا) در اين قلعه يافت شده است. نيايشگاه هاي مهري معمولا در داخل غارها يا فضاهاي گودتري كه پشت به سطح اطراف هستند احداث مي شدند در اين فضاها روزنه اي به رف آفتاب باز مي شد. سازه كنگ لو زير بنايي حدود 50 متر مربع دارد كه در سه طبقه ساخته شده و اكنون سقف آن فرو ريخته است.

جاذبه گردشگري شمال ايران


مسير هيجان انگيز شمال ايران با جاذبه هاي گردشگري فراوانش كه هر ساله ميزبان ميليون ها گردشگر داخلي و خارجي مي باشد، داراي جاذبه هاي گردشگري زيادي مي باشد كه بسيار از آنها كماكان بكر و دست نخورده مانده اند. ما به شما در مجله گردشگري تورآگهي كمك مي كنيم كه با شناخت اين نقاط زيبا سفري دل انگيز تر براي خود و آنانكه دوستشان داريد، رقم بزنيد.

اگر قصد سفر به شمال ايران رو داريد مي توانيد به پيشنهاد هاي تورهاي شمال در بخش تورهاي داخلي  سامانه تورآگهي سري بزنيد.  


برچسب: جاذبه گردشگري شمال ايران،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ساعت: ۰۶:۵۴:۴۸ توسط:وحيد عاملي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :